Archívum

Megdöbbentően felelőtlenek a magyarországi társaságok

2008-11-01

Felelőtlenek a magyarországi vállalkozások a kockázatok értékelése, és könnyelműek az üzleti lehetőségek kihasználása terén – az Opten Informatikai Kft. tapasztalatai szerint. Csorba Hajnalka, az üzleti és jogi információszolgáltatással foglalkozó társaság stratégiai igazgatója azt hangsúlyozta, hogy az üzleti életben az információ nem csupán hatalom, hanem az életben maradás alapvető feltétele is.

Tovább

Még mindig tart a cégalapítási láz

2008-10-01

A tavaly szeptemberi könnyítések hatására, idén negyedévente több mint 10 ezer cég alakult Magyarországon. A cégalapítási láz annak ellenére tart, hogy az elmúlt negyedévben enyhén csökkent a tendencia. Egekbe szökött a változásbejegyzések száma, de nőtt a felszámolások aránya is – mutat rá az Opten Informatikai Kft. harmadik negyedéves jelentése.

Tovább

Válság előtti körkép az építőiparról

2008-10-01

A harmadik negyedévben még nem éreztette hatását az építőiparban a mostanra már Magyarországot is érintő globális pénzügyi válság. Az építőiparban az idei harmadik negyedévben megszűnt, felszámolt vagy végelszámolt cégek számának kis mértékű növekedése olyan jelenség, mely megegyezik a teljes gazdasági szektorban tapasztalható trenddel – derül ki az Opten Informatikai Kft. legfrissebb adataiból.

Tovább

Kormányzati igazgatási szünet

2022. december 22. és 2023. január 6-a között a 369/2022. (IX. 29.) Korm. rendeletnek megfelelően (kormányzati igazgatási szünet elrendeléséről és a kormányzati igazgatási szünetre alkalmazandó veszélyhelyzeti szabályokról) adatforrásaink egy részénél kormányzati igazgatási szünet lesz, ezért az állami adatszolgáltatások akadozhatnak. Ez hatással lehet a szolgáltatásainkban az adatok frissítésére.