Archívum

Áprilisban kevesebb új csődöt jelentettek

2010-05-01

Bár továbbra is nő a cégcsődök száma, az áprilisi adatok már lényegesen kisebb változásokat mutatnak, mint a korábbi hónapok számai – derül ki legfrissebb jelentésünkből. A regionális különbségek azonban továbbra is nagyok, Nyugat-Magyarországon már kevesebb a bedőlés, mint egy évvel korábban, a keleten és a központi régióban viszont erős a növekedés.

Tovább

Még növekszik, de már lassul a felszámolások növekedési üteme az építőiparban

2010-05-01

Jelentősen lassult a bedöntött cégek számának növekedése az építőiparban, az ágazat azonban még mindig igencsak zilált képet mutat – derül ki adatainkból. Az építőipar fertőzöttsége nem enyhült, továbbra is sokkal több a felszámolás alá vont cégek aránya, mint a nemzetgazdaság egészében. A cégalapítás rég látott lendületet vett, ami az adósságszédelgők növekvő aktivitására is utalhat.

Tovább

Egyelőre csak a cégfelszámolások növekedése lassul

2010-04-01

Továbbra is nehéz helyzetben vannak a vállalkozások, igaz, a felszámolások növekedése lassul – derül ki cégünk adataiból. Mind az első negyedév egészében, mind márciusban lassult a felszámolások növekedési üteme a februárihoz képest, de az országos átlagok mögött éles területi egyenlőtlenségek húzódnak meg.

Tovább

Még dagad a csődhullám az építőiparban

2010-04-01

Az első negyedévben 15 százalékkal több céggel szemben indítottak felszámolási eljárást a hitelezők, mint egy évvel korábban – derül ki összesített adatainkból. Az ágazat továbbra is fertőzött, az új cégek harmada olyan magánszemélyekhez köthető, akik már legalább egy céget hagytak tartozásokkal együtt bedőlni.

Tovább

Kormányzati igazgatási szünet

2022. december 22. és 2023. január 6-a között a 369/2022. (IX. 29.) Korm. rendeletnek megfelelően (kormányzati igazgatási szünet elrendeléséről és a kormányzati igazgatási szünetre alkalmazandó veszélyhelyzeti szabályokról) adatforrásaink egy részénél kormányzati igazgatási szünet lesz, ezért az állami adatszolgáltatások akadozhatnak. Ez hatással lehet a szolgáltatásainkban az adatok frissítésére.