Archívum

Átmeneti a javulás az építőipari cégeknél

2015-09-29

Augusztusban 258 építőipari cég szűnt meg Magyarországon, nem egészen a fele az első félévben megszokott havi öt-hatszáznak. A visszaesés – az összes társaság között tapasztalható megszűnési rátához hasonlóan – átmenetinek tekinthető. Szeptembertől újra rosszabb adatokra számít az adatokat közzétevő Opten céginformációs szolgáltató, sok olyan eljárás van ugyanis folyamatban, ami megszűnéshez vezet.

Tovább

Jól teljesítenek a szír cégek Magyarországon

2015-09-10

Az országos átlaghoz viszonyítva meglepően jól működnek a szíriai érdekeltségű cégek, legalább is erről tanúskodik a tény, hogy a 234 Magyarországon bejegyzett szír érdekeltségű vállalkozás 13 milliárd forint árbevétel mellett 242 millió forint adózott eredményt regisztrált 2014-ben.

Tovább

Csalóka képet mutat az alacsony cégtörlési index

2015-09-09

Mindössze 2272 cég szűnt meg Magyarországon augusztusban, ez rég nem látott alacsony szám. Bár az év nyolcadik hónapjában a szabadságszezon miatt hagyományosan kevés céget töröl a cégbíróság, az érték alulmúlja az elmúlt három év azonos havi adatait is. „Mindezek ellenére azt gondoljuk, hogy ősszel visszatérnek az első félévben látott havi négyezer megszűnést hozó idők” – mondja az adatokat közzétevő Opten céginformációs szolgáltató ügyvezetője.

Tovább

Kormányzati igazgatási szünet

2022. december 22. és 2023. január 6-a között a 369/2022. (IX. 29.) Korm. rendeletnek megfelelően (kormányzati igazgatási szünet elrendeléséről és a kormányzati igazgatási szünetre alkalmazandó veszélyhelyzeti szabályokról) adatforrásaink egy részénél kormányzati igazgatási szünet lesz, ezért az állami adatszolgáltatások akadozhatnak. Ez hatással lehet a szolgáltatásainkban az adatok frissítésére.