Archívum

Építőipar: megnyugvás jöhet, fellendülés még nem

2015-12-21

Talán még soha nem érvényesült ennyire eltérő tendencia az összes cég és az építőipari vállalkozások megszűnési rátájában, mint most novemberben. Az összes cég körében októberhez képest novemberben is növekedett a törölt cégek száma, az építőiparban viszont határozottan csökkent: az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint az előző hónapban 557 céget szüntettek meg, két hónappal ezelőtt viszont 643-at.

Tovább

Az IT és az energiaszolgáltató szektor vezeti a munkabérlistát

2015-12-15

Közel négyszeres a különbség a legjobban és a legrosszabbul fizető ágazatok között a bérezési statisztikában – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató elemzéséből. A legjövedelmezőbb állások az energiaszolgáltatásban, az infokommunikációban, a pénzügyi szektorban és a tanácsadásban vannak. A lista végén a vendéglátás áll.

Tovább

Még százharmincezer kft-nek kell sürgősen tőkét emelnie

2015-12-11

Bár napról napra csökken az érintett cégek száma, jelen pillanatban még mindig közel 130 ezer olyan kft. van Magyarországon, amelyik nem tett eleget annak az előírásnak, hogy 3 millió forintra emelje törzstőkéjét. Pedig már csak három hónap van hátra a szankciókat maga után vonó határidőig.

Tovább

Nem bíznak a tőketulajdonosok a konjunktúrában

2015-12-10

Novemberben 4788 társas vállalkozás szűnt meg Magyarországon, amivel az elmúlt három hónap a valaha volt legrosszabb negyedéves periódussá vált a magyar cégstatisztikában. November végéig az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint 46 500 társaság szűnt meg, így még a decemberben szokásos visszaeséssel is 50 ezer fölé emelkedhet a törlések száma a tavalyi 41 ezerről.

Tovább

Érett fejjel alapítják a sikeres cégeket

2015-12-02

A pályafutásuk delelőjén álló férfiak és nők alapítják a sikeres magyar vállalkozásokat. Az Opten céginformációs szolgáltató az idén ötéves cégeket vizsgálva arra jutott, hogy az ötödik évükre 100 millió forintnál nagyobb árbevételt elérők cégek tulajdonosai átlagosan 44 évesek, egyharmaduk nő, és a legtöbben a kereskedelemben vezették sikerre vállalkozásukat.

Tovább

Kormányzati igazgatási szünet

2022. december 22. és 2023. január 6-a között a 369/2022. (IX. 29.) Korm. rendeletnek megfelelően (kormányzati igazgatási szünet elrendeléséről és a kormányzati igazgatási szünetre alkalmazandó veszélyhelyzeti szabályokról) adatforrásaink egy részénél kormányzati igazgatási szünet lesz, ezért az állami adatszolgáltatások akadozhatnak. Ez hatással lehet a szolgáltatásainkban az adatok frissítésére.