Archívum

Meglódult a cégalapítási kedv az építőiparban

2008-07-01

Csaknem kétszer annyi céget alapítottak az építőiparban idén az első félévben, mint tavaly ilyenkor. Hasonló fellendülésre csak 2003 első félévében volt példa, de a 3859 új cég így is rekordnak számít az ágazatban – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból. Ezzel párhuzamosan rekord szinten van a felszámolások, a végrehajtások és a végelszámolások száma is az ágazatban.

Tovább

Tisztuló magyar cégvilág

2008-07-01

Mintegy 16 százalékkal emelkedett a végelszámolások száma Magyarországon a tavalyi év első félévéhez képest, de a felszámolási eljárások száma is tovább nőtt – mutat rá az Opten Informatikai Kft. első féléves jelentése.

Tovább

KET-Kérdezz-felelek (a közigazgatási hatósági eljárási törvény magyarázata)

2008-07-01

Hiánypótló kötetet jelentetett meg az Opten Informatikai Kft. amikor útjára bocsátotta a Közigazgatási hatósági eljárásról és szolgáltatásról szóló KET Kérdezz- Felelek című könyvet. A KET, azaz a 2004. évi CXL. törvény sok problémát vet föl a jogalkalmazóknak, ezek között segít eligazodni a szerző Józsa Fábián, volt belügyi államtitkár, aki elméleti és gyakorló közigazgatási szakemberként szerkesztette egybe mindazt, amit a jogalkalmazóknak tudnia kell a KET-ről.

Tovább

Ingyen cégadatok és törvénytár az Iposz tagoknak

2008-06-01

Együttműködési megállapodást írt alá ma az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Opten Informatikai Kft. A megállapodás értelmében az Opten ingyen cég- és követelés nyilvántartási adatokat biztosít az IPOSZ tagszervezeteknek, és elérhetővé teszi számukra a törvénytárat is.

Tovább

Kormányzati igazgatási szünet

2022. december 22. és 2023. január 6-a között a 369/2022. (IX. 29.) Korm. rendeletnek megfelelően (kormányzati igazgatási szünet elrendeléséről és a kormányzati igazgatási szünetre alkalmazandó veszélyhelyzeti szabályokról) adatforrásaink egy részénél kormányzati igazgatási szünet lesz, ezért az állami adatszolgáltatások akadozhatnak. Ez hatással lehet a szolgáltatásainkban az adatok frissítésére.