Archívum

Duplájára nőtt a felszámolások száma

2008-12-01

Egyértelműen felgyorsult a felszámolások számának növekedése az utóbbi három hónapban. Az év egészét 18, az utolsó három hónapét viszont 40 százalékos növekedés jellemezte, de még nem mondható biztosan, hogy ez már a válság hatása. Igaz ugyanakkor az is, hogy novemberben ötödével több céget alapítottak.

Tovább

Elektronikus beszámoló 2009: Ügyfélkapu vs. Cégszolgálat!

2008-12-01

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium törvényjavaslata szerint a hazai vállalkozásoknak a jövő évtől elektronikus formában, a kormányzati portál ügyfélkapuján keresztül kell benyújtaniuk beszámolóikat a hatóságokhoz. A megoldás a szakemberek szerint veszélyezteti a cégadatok megbízhatóságát: az ügyfélkapu rendszerei által nem támogatott elektronikus aláírás hiányában a benyújtott adatok megnyugtató módon nem hitelesíthetőek.

Tovább

Felgyorsult a felszámolások számának növekedése

2008-12-01

Egyértelműen felgyorsult a felszámolások számának növekedése az utóbbi három hónapban. Az év egészét 18, az utolsó három hónapét viszont 40 százalékos növekedés jellemezte, de még nem mondhatjuk biztosan, hogy ez már a válság – derül ki az Opten Informatikai Kft. legfrissebb jelentéséből.

Tovább

Az Észak-Alföldön korábban köszönt be a válság

2008-12-01

Az országos átlagnál korábban, már az év elején megindult a felszámolási eljárások számának növekedése az észak-alföldi Régióban. A térségben már az év első felében is 30 százalékot meghaladó ütemben nőtt a felszámolások száma, míg az országos átlag csak az utolsó három hónapban ugrott 40 százalék fölé – derül ki az Opten céginformációs szolgálat legfrissebb adataiból.

Tovább

Dél-Dunántúlra megérkezett a válság

2008-12-01

A felszámolások számának növekedést tekintve megállapítható, hogy a Dél-Dunántúli Régióba megérkezett a válság. Már az első 11 hónapot tekintve is gyors ütemben nőtt a felszámolások száma a régióban, az utolsó három hónapban viszont egyenesen megkétszereződött az előző év azonos időszakához képest – derül ki az Opten cégadat szolgáltató adataiból.

Tovább

A Dél-Alföldi Régióba is megérkezett a válság

2008-12-01

A cégadatok tanúsága szerint az utolsó három hónapban egyre több munkát kapnak a felszámoló biztosok a régióban. A Dél-Alföldön eddig sem volt rózsás a helyzet, ám az utolsó három hónapban már csaknem másfélszer annyi céggel szemben indítottak felszámolási eljárást, mint egy évvel korábban – állítja az Opten céginformációs szolgálat.

Tovább

Országszerte szaporodnak a válságjelek, régiónkban még nem

2008-12-01

Az Opten céginformációs szolgálat adatai szerint országszerte gyorsuló ütemben nő a felszámolások száma, de a kedvezőtlen jelenségből a régió eleddig kimaradt. A jelenség okain még sokat fognak vitatkozni, az viszont biztos, hogy Észak-Magyarországon kevesebb céget számoltak föl az év első 11 hónapjában, mint tavaly.

Tovább

A nagy bezárások novemberig nem érték el a kisebb cégeket

2008-12-01

Noha a legnagyobb leépítéseket éppen a Közép-Dunántúli Régióban jelentették be a multinacionális társaságok, a válság hatásai még nem mutatkoznak meg a cégadatokban, sőt a régió az utolsó három hónapot tekintve némiképp még jobban is áll az országos átlagnál – derül ki az Opten céginformációs szolgálat jelentéséből.

Tovább

A Nyugat-Dunántúlra tört be először a válság

2008-12-01

Ahogyan a fejlettséggel járó előnyök, úgy a válság hátrányai is először érik el a Nyugat-Dunántúli Régiót – ez derül ki az Opten céginformációs szolgálat friss jelentéséből. A térségben egész évben az országos átlagnál lényegesen gyorsabban nőtt a felszámolások száma, de az utolsó három hónapban már több mint kétszer annyi cég jutott erre a sorsra mint egy évvel korábban.

Tovább

Megdöbbentően felelőtlenek a magyarországi társaságok

2008-11-01

Felelőtlenek a magyarországi vállalkozások a kockázatok értékelése, és könnyelműek az üzleti lehetőségek kihasználása terén – az Opten Informatikai Kft. tapasztalatai szerint. Csorba Hajnalka, az üzleti és jogi információszolgáltatással foglalkozó társaság stratégiai igazgatója azt hangsúlyozta, hogy az üzleti életben az információ nem csupán hatalom, hanem az életben maradás alapvető feltétele is.

Tovább

Kormányzati igazgatási szünet

2022. december 22. és 2023. január 6-a között a 369/2022. (IX. 29.) Korm. rendeletnek megfelelően (kormányzati igazgatási szünet elrendeléséről és a kormányzati igazgatási szünetre alkalmazandó veszélyhelyzeti szabályokról) adatforrásaink egy részénél kormányzati igazgatási szünet lesz, ezért az állami adatszolgáltatások akadozhatnak. Ez hatással lehet a szolgáltatásainkban az adatok frissítésére.