Archívum

Felszámolások: vissza a negatív trendhez

2009-09-01

Az augusztusi pozitív meglepetés után az előre megjósolt módon visszatért a válságpályára a cégbedőléseket mutató adatsor – adta hírül az Opten céginformációs szolgáltató. Szeptemberben 1400 céggel szemben indítottak felszámolást a hitelezők, így az első három negyedévben összesen 34 százalékkal több cég dőlt be, mint egy évvel korábban.

Tovább

A cégstatisztika nem tükrözi vissza az építőipari fellendülést

2009-08-01

Bár a KSH adatai szerint az építőipar teljesítménye júniusban csaknem 16 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest, a cégadatokon még messze nem látszik az ágazat válságának vége. Júliusban 290 céggel szemben indult felszámolási eljárás az ágazatban, ez lényegében megegyezik a tavasszal mért havi értékekkel – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból.

Tovább

Nincs túl a nehezén az építőipar

2009-08-01

Szárnyaló tőzsdéről, erősödő forintról, éves rekordokról szólnak a hírek az utóbbi időben. Ebbe a trendbe illeszkednek az építőipari cégek felszámolásáról szóló adatok is, hiszen augusztusban kevesebb céggel szemben indult fizetésképtelenségi eljárás mint egy évvel korábban. Az Opten céginformációs szolgáltató szerint azonban az ágazat nincs még túl a válság nehezén.

Tovább

Kormányzati igazgatási szünet

2022. december 22. és 2023. január 6-a között a 369/2022. (IX. 29.) Korm. rendeletnek megfelelően (kormányzati igazgatási szünet elrendeléséről és a kormányzati igazgatási szünetre alkalmazandó veszélyhelyzeti szabályokról) adatforrásaink egy részénél kormányzati igazgatási szünet lesz, ezért az állami adatszolgáltatások akadozhatnak. Ez hatással lehet a szolgáltatásainkban az adatok frissítésére.