Archívum

Gyorsulva romlott az építőipar helyzete

2010-06-01

Továbbra sem tud kikecmeregni a gödörből az építőipar, májusban ismét meglódult az ágazati csődök száma, sőt, az egy évvel korábbihoz mérve gyorsult a leépülési folyamat – derül ki cégünk legfrissebb adataiból. Az ágazat tisztulása felemás, a felszámolások aránya nagyon magas, de gyorsan nő az új cégek száma is, ami arra utal, hogy nem csökken a zavarosban halászók aktivitása.

Tovább

Megugrott a csődök száma májusban

2010-06-01

Visszaállt az első negyedéves növekedési szintre a cégfelszámolások növekedési üteme májusban, az áprilisi jelentős lassulás csak átmenetinek bizonyult – derül ki az Opten cégadatbázisának számaiból. A regionális megoszlás még mindig jelentős eltéréseket mutat. A cégalapítási kedv meglódult, idén először növekedett az új alapítású vállalkozások száma az egy évvel korábbihoz képest.

Tovább

Áprilisban kevesebb új csődöt jelentettek

2010-05-01

Bár továbbra is nő a cégcsődök száma, az áprilisi adatok már lényegesen kisebb változásokat mutatnak, mint a korábbi hónapok számai – derül ki legfrissebb jelentésünkből. A regionális különbségek azonban továbbra is nagyok, Nyugat-Magyarországon már kevesebb a bedőlés, mint egy évvel korábban, a keleten és a központi régióban viszont erős a növekedés.

Tovább

Még növekszik, de már lassul a felszámolások növekedési üteme az építőiparban

2010-05-01

Jelentősen lassult a bedöntött cégek számának növekedése az építőiparban, az ágazat azonban még mindig igencsak zilált képet mutat – derül ki adatainkból. Az építőipar fertőzöttsége nem enyhült, továbbra is sokkal több a felszámolás alá vont cégek aránya, mint a nemzetgazdaság egészében. A cégalapítás rég látott lendületet vett, ami az adósságszédelgők növekvő aktivitására is utalhat.

Tovább

Kormányzati igazgatási szünet

2022. december 22. és 2023. január 6-a között a 369/2022. (IX. 29.) Korm. rendeletnek megfelelően (kormányzati igazgatási szünet elrendeléséről és a kormányzati igazgatási szünetre alkalmazandó veszélyhelyzeti szabályokról) adatforrásaink egy részénél kormányzati igazgatási szünet lesz, ezért az állami adatszolgáltatások akadozhatnak. Ez hatással lehet a szolgáltatásainkban az adatok frissítésére.